01 Atelier-werkplaats van de Wederkerigheid

Ellen van den Berg in gesprek met Marcel Brummer en Annieke Blase

Landgoed de Reehorst is een inspirerende plek om te wonen en te werken. Er huizen al heel lang kunstenaars op het landgoed. De natuur is aanwezig, er is rust, iedereen is open.

In het wonen zijn we net een kleine familie. Je bouwt een band met elkaar op.  We zijn geen nummers voor de begeleiding. Er is ruimte voor ontmoeting. In het werk wordt meegedacht in wat je kunt en leuk vindt. Of er wordt een klus verzonnen die bij je past.

Aan het meebewegen met de omgeving, aan de situaties die zich voordoen wordt zichtbaar hoe er altijd een antwoord komt vanuit wederkerigheid.

 

Marcel Brummer: Alles wat ik maak komt van binnenuit. Ik werk niet met voorbeelden. ’t Ontstaat onder mijn handen. Ik zie in mijn werk vaak gezichten of figuren.

Wat heel mooi is van de zorgboerderij is dat er ruimte is voor creativiteit. In het verleden ben ik door de Wederkerigheid gefaciliteerd in het spekstenen en beeldhouwen. Die positieve stimulans was heel fijn.

 

Annieke Blase: Wat ik ervaar aan de Wederkerigheid is dat deze mij rust schenkt. Er kunnen veel dingen i.p.v. dat ze moeten. Mijn naaiwerk wordt enthousiast ontvangen en dat stimuleert me om meer werk te maken. Door de begeleiding die ik ontvang vallen zorgen over het dagelijks leven weg. Daardoor ontstaat er bandbreedte, ervaar ik ruimte in mijn hoofd om toe te komen aan creatieve dingen.

 

Ellen van den Berg:

Veel van mijn eigen werk (aquarel en pastel) hangt in oktober elders.

Daarom leek het me leuk om samen met Marcel en Annieke, die ik vanuit werk begeleid op de Wederkerigheid, mee te doen. Zij werken beiden autonoom.

Onderdeel van mijn werk is dat ik atelier houd met cliënten.

Kom kijken naar prachtig verwerkte stof, betoverend mooie stenen en enkele portretten!

ellenvandenberg@dewederkerigheid.nl
Eric Taal. 06 – 26 70 26 12
Odijkerweg 33

ga naar mijn website