05 CRISTEL PESSERS

Met mijn installaties en sculpturen creëer ik nieuwe beelden van zaken of onderwerpen die mij bezig houden.

Het werk is niet abstract soms vreemd en soms moeten mensen er ook een beetje om lachen. De betekenis van het resultaat is niet altijd duidelijk vooraf, aan de andere kant is het niet toevallig. De objecten moeten gemaakt worden waarbij soms later pas duidelijk is waarom.

Ik gebruik vaak verschillende materialen waarbij het sturen van het experiment of het onderzoek naar de mogelijkheden van het materiaal de uitdaging is. Nu ben ik bezig met glas, keramiek en emaille.

De werken van glas zijn van gerecycled materiaal zoals flessen, knikkers en raamglas. Ik experimenteer nu met gesloten mallen van gips, gemaakt met de verloren was methode die na het stoken in de keramiekoven kapotgeslagen worden om het werk te lossen. Het resultaat is een massief glazen object. Dan maak ik ook open mallen van klei die meerdere keren gebruikt kunnen worden. De keuze van het materiaal kan over een half jaar weer wat anders zijn. De producties worden vaak in shift gemaakt worden waarbij onderwerpen verschillend zijn maar uiteindelijk gerelateerd.

cristelpessers@icloud.com
06 – 27 24 75 48
Engweg 14 Driebergen

Ga naar mijn website