08 ANTON HAVELAAR

Ik werk steeds langere tijd aan een project. Zo’n project baseer ik op een concept waarbinnen ik mijn intuïtie de ruimte probeer te geven. Soms gaat het om mensen, vaker nog om het landschap; maar ook daarin speelt de mens een belangrijke rol op de achtergrond.

De concepten voor mijn series zijn vaak gebaseerd op de volgende thema’s: De tijd, vergankelijkheid, melancholie en eenzaamheid. Misschien ben ik wel fotograaf geworden omdat ik de wereld eerder van een afstandje bekijk dan er deel van uit te maken. Mijn werk komt niet zozeer tot stand op de grote snelweg van het leven, maar eerder door rond te scharrelen achter de hoge geluidswal ernaast.

In Nocturnes, mijn recentste werk, laat ik onze natuur zien na zonsondergang. Ik ben die zonderlinge figuur die in zijn eentje in het donker rondscharrelt tussen sportvelden en snelwegen in verwondering over de schoonheid van wat zich alleen toont aan wie het geduld heeft om zijn ogen te laten wennen aan het zwakke kunstlicht. Degene die denkt: kijk dan toch! Zien jullie dat dan niet? Misschien zoekt hij troost; misschien probeert hij troost te bieden. Ik weet het niet precies. Kijk maar!

anthavelaar@gmail.com
06 – 20 37 52 25
Engweg 14 Driebergen

Ga naar mijn website