08 Els Kruidenier

Als kind hield Els al van tekenen.

Na haar middelbare school kreeg ze het advies om naar de kunstacademie te gaan, maar in het milieu waar Els opgroeide was dat geen optie. Els ging naar de sociale academie en kwam terecht in het sociaal en maatschappelijk werk.

Naast haar werk als maatschappelijk werkster in Den Haag wist Els ontspanning te vinden door een dag in de week de Vrij kunstzinnige jaren van ‘De kleine prins’ te volgen, eveneens in Den Haag.

De afgelopen 14 jaar werkte Els als trainer in de ggz. Daar maakte ze bij gebruik van haar ervaring op beeldend gebied om bewustwording bij haar cliënten op gang te brengen.

Sinds …. is Els werkzaam als vrijgevestigd beeldend therapeut onder de naam ‘Expressieve begeleiding’.  Daar komen haar liefde voor beeldende expressie en mensen bij elkaar.

Het werk van Els kan expressief zijn maar meestal realistisch. Ze wordt geïnspireerd door het licht dat op de dagelijkse dingen valt. Deze alledaagse vormen geeft ze kleur naar de waarneming. Zo wordt het werk als het ware opgetild om beter te bekijken en je te verwonderen.

Els is opgeleid door Joke Frima,  Mieke Schaper en Leo Dekker

Exposities: Kunst in de kerk, Traay-Art.

Broekbergen Kloosterlaantje 1 Driebergen-Rijsenburg

Ga naar mijn website