14 Frank Renssen

Natuur als inpspiratiebron

Schilderen in aquarel en olieverf en beeldhouwen in steen en hout geven mij deĀ  mogelijkheid om schoonheid in de natuur te ontdekken, te doorgronden en te visualiseren.

Bij schilderenĀ  richt ik mij op vier onderwerpen. bloemen. bomen,zee en . stenen. Bloemen boeien mij door hun schoonheid en combinatie van kracht en kwetsbaarheid. Bomen zijn de grootste en oudste levende organismen. Aan zee kom je tot je zelf en sta je oog in oog met oerkrachten van de natuur. Van serene kalmte tot onstuimig beukende golven. Altijd anders van kleur, belichting en vorm.

Sinds ik in steen beeldhouw is mijn belangstelling voor het ontstaan,de structuur, de tekening, de kleur en de gelaagdheid van stenen sterk toegenomen.

Voor mij is beeldhouwen de mogelijkheid het vormbesef, dat ik door jaren schilderen heb opgebouwd, te vertalen in drie dimensies. Daarbij heb ik mij verdiept in de structuur en karakteristieke eigenschappen van stenen en hout. Elke steen heeft daardoor een eigen verhaal, dat ik zo veel mogelijk tot zijn recht laat komen. Ook elke houtsoort heeft zijn eigen tekening, nerf,structuur en kleur. De kunst is om van deze karakteristieke eigenschappen in het beeld gebruik te maken. Meestal kom ik uit op abstracte vormen. Mijn fascinatie voor de natuur brengt mij echter steeds meer tot organische vormen. Bij stenen gaat mijn voorkeur uit naar serpentijn, albast, speksteen en marmer.

info@frankrenssen.nl
0343 – 51 69 04
W.v.Abcoudelaan 4 Driebergen

Ga naar mijn website