Skip to main content

15 Annechien IngenHousz

Door reizen in verre landen werd ik enthousiast over weven. In tegenstelling tot hoe ik weefsters in India, in Indonesië, in Laos op de grond zag zitten met hele simpele getouwtjes heb ik toch maar een westers getouw aangeschaft en ben ik nu al jaren aan het exploreren hoeveel mogelijkheden weven geeft: het is spelen met kleuren, met texturen, met glans of dof, transparant of dicht, met uitproberen van vele garensoorten – niet alleen de bekenden wol, katoen, zijde, maar ook linnen, brandnetelgaren, hennep, papiergaren en wat maar tot  draad te spinnen is. En dan begint pas het vraagstuk: hoe laat ik de inslagdraden lopen door de scheringdraden (wat we “binding”noemen): Iedere binding geeft totaal andere mogelijkheden! Dus uitproberen, proeflapjes, bijstellen enz. en me toch nog laten verassen door het eindresultaat!

a.ingenhousz@gmail.com
06 – 43 62 13 78
Willem van Abcoudelaan 4 Driebergen