17 Maartje Reitsma

Schilderijen en handgevormd keramiek van Maartje Reitsma-Hoogerwaard

Met schilderen en het maken van keramiek ben ik pas na mijn vijftigste gestart. Tegenwoordig is het een vast onderdeel van mijn leven en zou ik niet meer zonder kunnen. Ik schilder het liefst landschappen die niet helemaal met de werkelijkheid overeenkomen.

Het worden vaak “gedroomde” landschappen waarin allerlei stemmingen terug te vinden zijn. De natuur inspireert mij ook bij het maken van keramiek. Ik maak vaak dierfiguren met een eigen karakter. Het is zo leuk dat je de natuur naar je eigen hand kunt zetten. Een grapje moet kunnen. Ook organische vormen zoals schelpen zijn favoriet. De voorwerpen worden met pigmenten beschilderd en daarna van een laag transparante glazuur voorzien voor ze de oven in gaan. Ik gebruik soms ook kant en klare glazuren die ik weer meng.

Het blijft altijd weer spannend als de oven open gaat. Soms is het heel verrassend en mooi maar het kan ook tegenvallen. Je bent nooit uitgeleerd en het blijft daarom boeiend om keramiek te maken.

m.reitsma@hetnet.nl
06 – 21 52 78 97
Melvill van Carnbeelaan  65, 3971 BB Driebergen

Ga naar mijn website