Skip to main content

19 HERBERT NOORDIJK

Herbert Noordijk (1964-) heeft sinds 1999 zijn atelier aan de Engweg 24G, en is opgeleid aan de Antwerpse kunstacademie: schilderkunst en restauratie van olieverfschilderijen. De laatste jaren leg ik mij vooral toe op drie terreinen:

-1. Restauratie. Schoonmaken, handmatige bedoeking en retoucheren, zowel voor particulieren als evt. kleine musea, met name olieverfschilderijen 18e, 19e eeuw.

-2. Onderzoek naar Driebergse kunst, nadrukkelijk gesitueerd in het dagelijks leven destijds (meest 1930-1950). Daarom schrijf ik in periodiek van stichting Vroeger en Nu. Op mijn atelier aandacht voor twee onbekende Driebergse kunstenaars. Ten eerste tekenaar/graficus Ary S.J. Noordijk (1926-2008), tekende vee en landschappen in en kort na de oorlog bij Driebergse boeren en mogelijk ook bij dorpsbewoners. Ten tweede zijn leraar C.J. ‘Chris’ Addicks (1871-1962) die veel eerder geportretteerd werd door etagegenoot Kees van Dongen.

-3. Kleine figuurstudies in houtskool, waaronder twee van mijn belangrijkste informatiebron.

Historische informatie te verkrijgen op mijn atelier met enkele bijbehorende digitale afdrukken. Verder originelen van mijn hand te zien.

herbertnoordijk@gmail.com
06 – 12 18 32 96
Engweg 24g Driebergen