Skip to main content

3 CHARLOTTE MOLENAAR

Charlotte maakt toegepaste kunst, haar materialen zijn (handgevilte) wol, zijde, hergebruik-stoffen en soms zilver en titanium. 
Na jarenlang op andere terreinen werkzaam te zijn geweest, is zij in 2004 als autodidact begonnen in Driebergen met haar bedrijf ‘Viltwerk’. Gaandeweg is de nadruk komen te liggen op textiele sieraden en sieraad-achtige sjaals, waarbij vilt ook gecombineerd wordt met metaal, en met kringloopmateriaal.
Dit soort werk van Charlotte valt op door haar gebruik van heldere, uitgeproken kleuren, waarvoor zij haar materialen (wol en zijde) zelf verft. Ondanks het feit dat zij heel erg van kleur houdt, kan Charlotte ook enorm genieten van juist de naturelle tinten die er te vinden zijn in allerlei soorten ongeverfde schapenwol. Deze vinden een perfecte toepassing in de uitgebreide serie ‘Soft Stones’: stenen en keien van vervilte wol, gebruikt ter decoratie, in interieurs, maar ook in sieraden.
Door die natuurtinten lijken de vilten stenen op het eerste gezicht soms begriegelijk echt. Dat bevalt Charlotte, want behalve dat haar ontwerpen vrolijk en kleurrijk zijn, houd zij ook van een knipoog.
Haar werk wordt verkocht in (museum-)winkels, tijdens kunstmarkten en beurzen en op exposities.

www.instagram.com/art.towear

info@charlottemolenaar.art
06 – 29 36 62 11
Engweg 24g Driebergen

ga naar mijn website